Onze partners

Burgers’ Zoo

Bij Koninklijke Burgers’ Zoo  in Arnhem leven de meeste dieren niet zomaar in een verblijf, maar ontmoet je ze in een ‘ecodisplay’. Burgers’ Zoo streeft ernaar zoveel mogelijk mensen de wondere wereld van de natuur te laten beleven en ze daarmee te inspireren en enthousiasmeren. En dat is precies waar De BeestenBende en Burgers’ Zoo elkaar vinden. Door kinderen indringend kennis te laten maken met al het moois dat de natuur te bieden heeft, willen zowel De BeestenBende als Burgers’ Zoo hen laten zien dat ze, zo jong als ze zijn, zelf al een verschil kunnen maken.

Deltaplan Biodiversiteitsherstel

De biodiversiteit is essentieel voor het in stand houden van ecosystemen en daarmee een gezonde leefomgeving. Natuurorganisaties, boeren, wetenschappers, banken en bedrijven zijn zich bewust van dit probleem en sloegen in 2018 hun handen ineen en verenigden zich in ‘Samen voor Biodiversiteit’ om samen te werken aan het Deltaplan Biodiversiteitsherstel. Een aantal jaar later zijn daar een heleboel partijen bijgekomen, waaronder De BeestenBende. Waarom? Omdat De BeestenBende staat voor een nieuwe generatie die zich al langer aantoonbaar druk maakt om de interactie van mens, dier en natuur. Door de kinderen en ouders te laten merken hoe je zelf, actief, iets kunt betekenen voor de biodiversiteit, groeit hun bereidheid en betrokkenheid.

Stichting Nationale Boomfeestdag

Ieder jaar vieren we  in Nederland de Nationale Boomfeestdag (op de derde woensdag in maart). De organisatie hierachter is Stichting Nationale Boomfeestdag. Het doel  is om jonge kinderen meer inzicht, kennis en begrip voor bomen bij te brengen. Door middel van educatie laat de stichting kinderen de boeiende wereld van bomen ontdekken, leren ze het belang van bomen voor een duurzame leefomgeving en worden ze geïnspireerd zelf hun steentje hieraan bij te dragen.

De BeestenBende en Stichting Nationale Boomfeestdag werken nu al een tijdje samen en vinden elkaar in hun liefde voor de natuur en de wens mee te helpen aan een betere wereld voor alles en iedereen die daar leeft. Samen zetten Stichting Nationale Boomfeestdag en De BeestenBende zich in voor een groene en schone omgeving.