In het nieuws

De BeestenBende komt regelmatig in het nieuws. Een greep uit de leukste berichten:

De BeestenBende wint de Vakjury Award voor Duurzaamheid!

Wat een geweldig begin van ons 20 jarig jubileum, de BeestenBenders hebben een mooie prjis gewonnen! Tijdens de feestelijke prijsuitreiking in het Figi theater in Zeist heeft het BeestenBende team de Vakjury Award voor Duurzaamheid vol trots in ontvangst mogen nemen. In haar juryrapport prijst de Vakjury vooral de energie die de nieuwe generatie schoolkinderen  (en hun ouders) in de opruimrondes stoppen.

Top 3 positie Awards voor Duurzaamheid in het jubileumjaar van De BeestenBende

Het is het 20-jarige jubileumjaar van De BeestenBende! Ja, je leest het goed: De BeestenBende bestaat dit jaar 20 jaar (!). Dit is natuurlijk reden voor een feestje, maar hierover horen jullie binnenkort meer.

Maar dat is niet alles… want om het jubileumjaar van De BeestenBende goed af te trappen, willen we graag met jullie delen dat De BeestenBende is genomineerd voor de Vakjury Award van De Awards Voor Duurzaamheid. Misschien hebben jullie laatst ook wel op ons gestemd? Door de vakjuryleden is ons nu een Top 3 positie toegekend. Op 22 januari hopen we, tijdens de feestelijke uitreiking in het FIGI theater in Zeist, de Vakjury award mee naar huis te nemen. Zo begint 2024 vol spanning! Duim je met ons mee…?!

De digitale BeestenBende kalender

Vorig jaar hebben De BeestenBenders voor het eerst kennis gemaakt met De BeestenBende-kalender. Dit jaar ontvangen ze weer een kalender, maar dan in een nieuw jasje. De BeestenBende-kalender 2024 is namelijk helemaal duurzaam, want vanaf nu is hij digitaal te vinden in De BeestenBende-App.

Hierdoor kunnen de BeestenBenders en hun ouders alle belangrijke data met een paar klikken vinden en hoeft er niets meer geprint te worden!

Nationale Klimaatweek 2023

Vandaag is het de start van de Nationale Klimaatweek 2023!

De BeestenBenders zijn natuurlijk het hele jaar door al goed bezig voor het milieu en de dieren, maar er bestaat niet zoiets als teveel bezig zijn met het klimaat. Vandaar dat de BeestenBenders een speciaal Klimaatblad ontvangen.

Met het BeestenBende Klimaatblad zetten ze een stap richting een duurzamere wereld. Elke dag heeft een duurzaam thema met een speciale uitdaging die ze aan kunnen gaan.

Benieuwd naar het klimaatblad? Zie de bovenstaande afbeelding.

De Grote BeestenBende Maand 2023

Straks, aan het begin van het nieuwe BeestenBende-seizoen, is het tijd voor alweer de derde Grote BeestenBende Maand!

Alle actieve BeestenBenders in heel Nederland krijgen die maand de kans om zélf een enorm dierenavontuur mee te maken in Burgers’ Zoo.

Tijdens deze maand wordt de inzet van alle BeestenBenders beloond en wordt er feest gevierd!

 

Bezige bijtjes

De BeestenBende organiseert elk jaar voorjaarsevenementen voor de BeestenBenders, dit zijn lokale evenementen in de gemeente waar de leden wonen. Het thema van de voorjaarsevenementen is dit jaar bijen. Tijdens de evenementen gaan we daarom op bezoek bij verschillende imkers, waar we veel zullen leren over het nut van de bezige bijtjes. Maar een potje lasergamen, klimmen in het klimbos en een leuke dierenfilm mag ook niet ontbreken. Natuurlijk lopen we tijdens de evenementen ook een opruimronde, we blijven BeestenBenders!

BeestenBenders zorgen voor een schoon Velsen

Tijdens de Landelijke Opschoondag gingen BeestenBenders verspreid door heel het land op pad om zwerfafval op te ruimen. Als doorgewinterde dierenhelden met een neusje voor zwerfafval, wisten zij hier een flinke bijdrage aan te leveren. Zo ook in Velsen, waar vele BeestenBenders samen met hun broertjes, zusjes, vriendjes en soms zelfs huisdieren, op pad gingen. Goed voorbeeld doet volgen!

Warmetruiendag bij De BeestenBende

Op Nationale Warmetruiendag kan De BeestenBende natuurlijk niet achterblijven. Daarom werden alle BeestenBenders opgeroepen om die dag de verwarming lager te zetten en een extra warme trui aan te trekken. De mensen achter Warmetruiendag is ook opgevallen dat De BeestenBende wel erg goed bezig is voor de klimaatdoelen. Dit leverde ons dan ook een een plekje in de top 12 van Warmetruiendagacties op Instagram op!

De BeestenBenders zetten zich in voor het klimaat

De kinderen van De BeestenBende zetten zich niet alleen in voor een schonere buurt, maar ook voor een beter klimaat. Tijdens de Nationale Klimaatweek gingen ze aan de slag met een hele reeks dagelijkse tips om hun eigen steentje bij te dragen.

 

‘Afval heeft z’n eigen plek: de vuilnisbak’

Ze zitten nog op de basisschool en toch snappen ze al beter dan menig volwassene dat je gewoon ook zelf aan de slag moet, als je wilt voorkomen dat afval de buurt overneemt. In NRC van afgelopen Paasweekend een mooi stuk over al die duizenden kinderen die zich inzetten voor hun buurt, de dieren en de mensen die daar samenleven. En ze zien: het werkt! De BeestenBende – dan gebeurt er wat.