In het nieuws

De BeestenBende komt regelmatig in het nieuws. Een greep uit de leukste berichten:

‘Afval heeft z’n eigen plek: de vuilnisbak’

Ze zitten nog op de basisschool en toch snappen ze al beter dan menig volwassene dat je gewoon ook zelf aan de slag moet, als je wilt voorkomen dat afval de buurt overneemt. In NRC van afgelopen Paasweekend een mooi stuk over al die duizenden kinderen die zich inzetten voor hun buurt, de dieren en de mensen die daar samenleven. En ze zien: het werkt! De BeestenBende – dan gebeurt er wat.

Teun, Daan, Koen en Sam trekken eropuit om Ledeacker schoon te houden

Minstens een keer per maand gaan Teun, Daan en Koen van Asseldonk en  Sam van den Heuvel met begeleider Suzan Versteeg in Ledeacker op pad om rommel in de buurt op te ruimen. En ze zijn in de regio niet bepaald de enige. In Land van Cuijk en Boekel doen duizend kinderen dit.

Meer dan 1000 dierenhelden maken De BeestenBende tot regionaal succes

Nu de gemeentelijke herindeling van Het Land van Cuijk een feit is, draait alles om goede samenwerking op breed regionaal niveau. De BeestenBende blijkt intussen al zo’n regionaal samenwerkingssucces.

De BeestenBende breekt records

Wat ooit in Cuijk met veel enthousiasme begon, is intussen ‘uitgewaaierd’ over alle samenwerkende gemeenten die de hulp van De BeestenBenders hebben ingeroepen.

De BeestenBenders weten afval-schurken te pakken

De kinderen van De BeestenBende (en hun ouders) hebben zelfs in de meivakantie niet stilgezeten. In hun vrije tijd stroopten ze de mouwen op en gingen ze ook in onze gemeente op ‘schurkenjacht’.

Weet je wat Ymke Manders, Pleun en Lenn Sommers te vertellen hebben?

Wie zijn wij? Is een serie waarin de Dorpsverbinders de dorpsbewoners interviewen.

Indrukwekkend speurwerk door BeestenBenders tijdens lockdown

Dat BeestenBenders goede speurneuzen zijn, hebben ze al meer dan eens laten zien. Tijdens de wel heel lange vakantie zochten ze niet alleen zwerfafval, ook de speciale BeestenBende Schat die verstopt was in Winterswijk.

Jonge kinderen bestrijden zwerfafval in hun buurt

Ze zitten nog maar op de basisschool en zijn tussen de 6 en 12 jaar jong. En toch laten deze kinderen al milieubewust gedrag zien dat beklijft, juist ook later nog.

De BeestenBende als extra wapen tegen zwerfafval

Noord-Brabantse gemeenten zetten samen in op succesvol jeugdproject.