Ik maak mij druk om mijn buurt

E

De BeestenBende is een speciale club voor kinderen in de leeftijd van 6 – 12 jaar. Ze helpen mee aan een betere wereld voor de dieren in hun eigen buurt en voor alles en iedereen die daar leeft.

Samen met hun vriendjes en vriendinnetjes zijn ze echte dierenhelden!
Het begint met het aanpakken van zwerfafval. Want dat is gevaarlijk voor de dieren in de buurt, slecht voor de natuur en natuurlijk zit er geen mens op rommel te wachten. Daarnaast krijgen De BeestenBenders te maken met nog veel meer uitdagingen en avonturen. Want lekker samen kunnen leven, dat gaat bijvoorbeeld ook over goed omgaan met groen, ontdekken wat de waarde van water is en eventjes slim zijn met energie. Het gaat zelfs over de kleinste beestjes in je eigen tuin. En het zijn dus ook precies dat soort onderwerpen waar De BeestenBenders zich allemaal sterk voor maken.

Klik hier om het “Geheim van de BeestenBende” te downloaden (PDF document)

Inmiddels zijn al meer dan 15.000 kinderen
lid geworden van De BeestenBende!

Net als echte dierenverzorgers…

Extra leuk voor De BeestenBenders is de natuurlijke link met de dierenwereld, dankzij intensieve samenwerking met dierenparken. Want net zoals hun medewerkers zorgen voor het welzijn van de dieren, zo zorgen BeestenBenders voor het welzijn van de eigen buurt en de dieren die daarin met ons samenleven.

… maar dan in je eigen buurt!

Samen met hun vriendjes en/of vriendinnetjes gaan BeestenBenders er in teams één uurtje per maand op uit. Onder begeleiding van één of meer volwassenen. Zo helpen ze goed mee dat het geen beestenbende wordt in de buurt.

Met een stoere outfit op pad

De kinderen gaan altijd op pad in een opvallende BeestenBende-outfit, bestaande uit een felgeel, goed zichtbaar hesje, een stoere cap en natuurlijk een knijper om het afval op te rapen. Iedereen in de buurt weet het: daar heb je de jongens en meisjes die de buurt helpen schoonhouden!

Deelnemen aan superleuke evenementen

De BeestenBende beloont kinderen graag voor hun inzet. Daarom zijn er verdeeld over het schooljaar exclusieve BeestenBende-evenementen (lokaal en nationaal) waar de kinderen gratis aan kunnen deelnemen. En als knallende afsluiter van elk schooljaar: De Grote BeestenBende Maand! Dan krijgen BeestenBenders uit heel Nederland de kans om wel heel dicht bij de dieren en de natuur te komen.

Waar loopt de BeestenBende?

In de 16 jaar dat De BeestenBende actief is, zijn meer dan 15.000 kinderen lid geworden, samen met hun ouders. Intussen zie je De BeestenBenders al in 16 gemeenten lopen, afkomstig van zo’n 200 basisscholen.

Boekel

Boxmeer

Cuijk

Geldrop-Mierlo

Gennep

Grave

Heemskerk

Hengelo

Maastricht

Mill en Sint Hubert

Sint Anthonis

Velsen

Wijchen

Winterswijk