Ontdek wat De BeestenBende voor jou waard kan zijn

Ben je druk bezig met de leefbaarheid van een buurt? Wil je bewoners al op jonge leeftijd laten ontdekken dat zelf ingrijpen zin heeft? Werk je aan meer biodiversiteit in jouw gemeente?

Wat je uitdaging ook is, De BeestenBende is al gauw een dankbaar instrument. Neem contact op met Amber Booman en ontdek de mogelijkheden.

De BeestenBende is een flexibel en modulair project. Hieronder een paar opvallende voorbeelden: 

Burgers’ Zoo – we draaien de rollen om!

De Grote BeestenBende Maand is een jaarlijks terugkerend fenomeen. Ieder jaar aan het begin van het schooljaar komen BeestenBenders uit alle hoeken van het land naar Burgers’ Zoo in Arnhem om het park voor even helemaal felgeel te kleuren. Als bedankje voor hun werk van het afgelopen jaar, voor de dieren, de mensen en de natuur. Maar ook als bevestiging van hun zelfbeeld als dierenheld. En die maand draaien we de rollen graag om… De kinderen kunnen andere dierenverzorgers aan het werk zien. Burgers’ Zoo rolt voor de BeestenBenders de rode loper uit, met een speciaal programma. Zo kunnen ze op eigen houtje het park ontdekken, aansluiten bij unieke gidsenactiviteiten en rekenen op een goedverzorgde, gezonde lunch.

Samen met Burgers’ Zoo maken we van de Grote BeestenBende Maand hét hoogtepunt van het BeestenBende-jaar. 

Stichting Boomfeestdag – bingo met bomen

In het kader van de samenwerking met Stichting Boomfeestdag ontwierpen we een speciale Bomen Bingokaart. Samen hebben we een social mediaplan ingezet om rond de Landelijke Opschoondag  volop met de kinderen en hun ouders te ‘bomen’ over het belang van bomen. En tegelijkertijd zetten we de teams aan om letterlijk en figuurlijk eens een ander opruimrondje te lopen.

WVO Zorg – generaties ontmoeten elkaar

Volgens WVO Zorg, actief in Zeeland, is de kern van goede zorg dat je in contact blijft met alles en iedereen waar je om geeft. Een waardevol bestaan gaat over je leven kunnen delen. Over je band met familie, vrienden, kennissen, de mensen die voor jou zorgen. Volop onder de mensen! De BeestenBende heeft zich in heel Nederland al bewezen als een project dat mensen in de buurt met elkaar verbindt. Vandaar ook dat WVO Zorg in haar werkgebied met De BeestenBende ging samenwerken. Omdat zij gelooft in de kracht van verbinding tussen kinderen, hun ouders en ouderen. In het bevorderen van wederzijds begrip tussen hele generaties.

Florein – samen voor een prettige buurt

Ook zorgorganisatie Florein, onder andere werkzaam in Leiden, zag al heel vroeg de verbindende kracht van De BeestenBende. ‘De BeestenBende-kinderen zijn een mooi voorbeeld van hoe jong en oud juist samen kunnen bijdragen aan een prettige buurt’, zegt Kees Deelder van Florein. En dus werd Florein een actieve maatschappelijke partner van De BeestenBende in Leiden. Voor de kinderen zelf  betekende dat onder andere verrassende ontmoetingen met het dagelijkse werk van Florein, zoals een kijkje achter de schermen bij de gezondheidspraktijk, middenin de buurt.